A teherszállítási logisztika fenntarthatósági vetületei és ezek alapvető kockázatai az elkövetkezendő évekre vonatkozóan - Nagy, Sándor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
A fenntarthatósági kérdések minden egyes ágazat és szektor szempontjából komolykihívások elé állítják a döntéshozókat, illetve azokat a szereplőket, akiknek valamilyen közvetlenráhatása van a folyamatok alakulására. Ezeknek a kérdéseknek a megfogalmazása rendkívül fontosés időszerű; a megfelelő, intelligens megválaszolásuk ugyanakkor hozzájárulhat a globális rendszerekfenntarthatóságához is. Intelligens válaszokon azokat a reakciókat értem, amelyek a korábbimegoldásokhoz hasonlóan versenyképességi előnyöket generálnak az ágazat érintettjeinek. Atanulmány célkitűzése, hogy a választott területre vonatkozóan beazonosítsa a legfontosabbmegoldásra váró problémákat, azokat rendszerezően ismertesse, valamint a velük kapcsolatoskockázatokra is rámutasson.