Hőkezelési folyamatok összehangolása Excel VBA szolgáltatásokkal - Fabulya, Zoltán (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Konzervek hőkezelési folyamatainak összehangolása során az egyes folyamatok kezdési időpontjának késleltetésével elkerülhetjük a gőz-, és a vízfelhasználási csúcsokat. Az Excel Visual Basic for Application szolgáltatása megfelelő keretet biztosít arra, hogy felhasználóbarát kezelőfelületet alakítsunk ki, mellyel akár egy egyedi felhasználói program megjelenését és kezelésének kényelmét biztosíthatjuk. így az informatikában járatlanok is könnyen használható, programként működő alkalmazással dolgozhatnak. Parancsgombokra klikkelve hangolhatjuk össze a párhuzamosan zajló folyamatokat, miközben diagramokon követhetjük a gőz-, és vízfelhasználás alakulását.