A közvetlen értékesítési csatornák és a helyi termékek kapcsolatának területi aspektusai - Nagyné Demeter, Dóra; Szűcs, Antónia; Koncz, Gábor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Tanulmányunkban arra keressük a választ, hogy a rövid ellátási láncok sikerét mennyiben befolyásolhatja a jelenlegi helyi termék kínálat, valamint az értékesítést biztosító helyi „hagyományos" piacok, termelői piacok, biopiacok száma és területi lehelyezkedése. Az ellátási láncot tehát a termelők és az értékesítési csatorna oldaláról közelítettük meg, két minta területen (Komárom-Esztergom, Heves megye). Mindkét megye területén, elsődleges és másodlagos adatbázisok segítségével mértük fel az említett tényezőket, külön megvizsgálva térbeli eloszlásukat, és az ebből fakadó területi különbségeket. Vizsgálati eredményeinket összevetettük a rendelkezésre álló európai uniós források által kínált pályázati kiírás feltételrendszerével, lehatárolva a potenciális pályázók körét, a lehetséges REL-ek számát.