Mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek hasznosításának lehetőségei - Lendvai, Edina; Slajkó, Csilla (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Az ipari hulladékok tárolása, szállítása, megsemmisítése a logisztikai alaplépések egyik fő feladata. Munkánk során célul tűztük ki a különböző - állati eredetű termékeket feldolgozó - ágazatokban tevékenykedő élelmiszeripar vállalatok megoldásainak megismerését a fenti problémák elintézésére. Ennek érdekében interjúkat készítettünk a vállalatok képviselőivel, valamint a melléktermékeket feldolgozó ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt-vel. A kapott információkat feldolgoztuk és kiértékeltük. Az interjúk segítségével szerettünk volna egy átfogó képet kapni a vizsgált üzemek hulladékgazdálkodási gyakorlatáról, a jövőbeni beruházások lehetőségéről, illetve egyéb hasznosítási alternatívákról. Végül SWOT-analízis segítségével felmértük az élelmiszeripari vállalatok hulladékgazdálkodási helyzetét, és javaslatokat tettünk a felmerülő problémákra.