A magyar élelmiszergazdaság jellemzői és kihívásai a XXI. században - Panyor, Ágota (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
A magyar élelmiszergazdaság alakulása kerül áttekintésre a rendszerváltástól az Uniós csatlakozásig, majd az Uniós csatlakozást követően napjainkig. Részletesen kitérek az élelmiszerek fogyasztási szerkezetének alakulására és az ebből következő piaci kihívásokra. Továbbá a magyar élelmiszergazdaság problémáit és azok megoldási lehetőségeit vizsgálom az élelmiszertermelés és élelmiszer kereskedelem vonatkozásában.