A hagyományos karrierutak és az "Y és Z-generációk" - Gulyás, László; Turcsányi, Enikő (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Az Y-generáció hamarabb, a Z-generáció később jelent meg a munkaerőpiacon. Mivel mindkét generáció szocializációjának nagy része a digitális világban történt, ezen két nemzedék - mint munkavállaló - számos tulajdonságában eltér a korábbi generációktól. Tanulmányunkban bemutatjuk, hogy az Y- és Z-generáció milyen vonásokat mutat a munkaerőpiacon.