Logisztika a kommunális hulladékgazdálkodásban - Budavári, Viktória; Gál, József (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Kettős kapcsolat figyelhető meg a logisztika és a környezetvédelem között. A különleges kezelést igénylő anyagok csomagolása és szállítása hatással van a környezetre, egyrészt a nagy mennyiségű csomagolóanyag hulladék és annak levegőszennyezése miatt. Másrészt a hulladékgazdálkodás logisztikájának célja a környezet védelme. A cél, hogy megakadályozzuk a felhalmozódást a 3R segítségével: csökkentsük, utasítsuk el és hasznosítsuk újra. A jog szabályozza a termelés teljes folyamata alatti teendőket magában foglalva a hulladékgazdálkodást is. Ebben a tanulmányban megvitatjuk a kapcsolatot a logisztika és a hulladékmenedzsment között.