Just in time (JIT)a gyógyszertár ellátási rendszerében - Kozák, Csaba; Lamper, László (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Az esettanulmány egy Magyarországon lévő közepes forgalmú vidéki gyógyszertár készlet nagyságának és beszerzésének keresi a legköltséghatékonyabb megoldását. A gyógyszertár készletállománya jelenleg 1 havi gyógyszerforgalmú a beszállításért pedig egy nagykereskedő felel. A publikációban kiemelésre kerül egy lehetséges megoldás (JIT) a logisztikai problémára, ami segíthet hatékonyabbá tenni a gyógyszertár készletgazdálkodását.