Az olasz regionális különbségek alakulása a GDP, a regionális humán fejlettség és a szomszédsági hatás módszertanának tükrében - Molnár, Ádám; Nagy, Sándor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Írásunkkal azt a célkitűzésünket kívántuk megvalósítani, hogy az olasz regionális különbségeket a korábbi tanulmányok eredményeihez képest újra feltérképezzük, ezen belül is koncentrálva a pénzügyi-gazdasági válság megjelenését követő időszakra és annak lenyomatára. Mindehhez a legfrissebb rendelkezésre álló adatokat használtuk fel, és számos - a regionális különbségeket megragadni hivatott - módszertani technikát hívtunk segítségül, köztük a szomszédsági hatáson alapulóakat is.