A raktártechnológia innovatív fejlesztése: esettanulmány - Oláh, Judit; Szobonya, Gabriel; Károlyi, László; Harangi-Rákos, Mónika; Popp, József (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2016)
Minden termelő vállalat életében nagyon fontos szerepet játszik a készlet és a raktár zavartalan működése, ezért elengedhetetlen a folyamatok folyamatos felülvizsgálata, új eljárások alkalmazása a hatékonyság növelése érdekében. A kutatás egyrészt a pallet shuttle állványrendszernek a kihasználtságával foglalkozik, másrészt fejlesztési lehetőséget is bemutat, amellyel a pallet shuttle rendszeren belül a raktározás és a komissiózás tevékenységét összevonjuk. Kutatásunk során megállapítottuk, hogy a vizsgált vállalatnak megéri két mozgó kocsit vásárolni, ezáltal a pallet shuttle állványrendszerek kihasználása 60%-ról 72%-ra, a raktár teljes kihasználtsága pedig 74%-ról 76%-ra növekedve. A pallet shuttle rendszeren belül a raktározás és komissiózás tevékenységének összevonása után megállapítottuk, hogy a targonca-vezető a raktározás után közvetlenül a komissiózás is elvégezhetné. A tevékenységek összevonása és az időtakarékosság lehetővé teszi, hogy műszakonként 4 helyett 3 targonca-vezető dolgozik.