Sidonius a középkor és a reneszánsz magyar irodalmában - T. Horváth, Ágnes (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
Sidonius Apollinaris vers- és levélgyűjteményét már a középkori Európában műfaji mintaként és stilisztikai példatárként használták. A cikk magyarországi megjelenését követi nyomon az európai műfaji áttételektől műveinek valós, citátumokban is megjelenő ismertségéig.