Marcus Annaeus Lucanus: A polgárháború 2. könyvének fordítása - Majoros, Máté (Antikvitás & Reneszánsz, 2024)
Az alábbiakban Marcus Annaeus Lucanus Bellum Civile (Pharsalia) c. epikus költeménye második könyvének jegyzetekkel ellátott verses fordítása olvasható.