Zolnai Béla és Emile Pillias kapcsolatához - Tüskés, Gábor (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
A szövegközlés elé írt tanulmány kontextusba helyezi a francia Rákóczi-kutató, Emile Pillias, és a szegedi professzor, Zolnai Béla kollegiális kapcsolatát. Mint a tanulmány szövegéből és a Pillias által írt levelekből kiderül, a francia kutató nem csak komoly munkát fejtett ki a Rákóczi-család francia kapcsolatainak kutatásában, de lelkiekben is közel érezte magához Rákóczi kurucainak szellemét. A II. világháború francia frontjáról írt utolsó levelében Pillias egyenesen „királyi huszár”-ként aposztrofálta magát, három hónappal azelőtt, hogy 1940 májusában elesett a harcokban.