A bors, a tömjén, a sós hal, az olajbogyó és a könyv - Nagyillés, János (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
A cikk Chorier Satyra Sotadica című munkája egyik locusának (Piper et thus minabatur. Erat Argenis toga cordyllis et paenula olivis futura...) antik forrásaival foglalkozik. A szöveg bevezetőjében szereplő Luisa Sigea közelgő metempsychosisa kapcsán felveti, hogy a szöveg valódi szerzője ezzel arra akar utalni, hogy Sigea újra testet öltő lelke az ő testében jelenik meg újra a világon.