A toledói Aloisia Sigea Szótadeus szatírája Amor és Venus titkairól - Nagyillés, János (Antikvitás & Reneszánsz, 2021)
E sok szempontból különleges szöveg kettős hamisítvány. Igazi szerzője Nicolas Chorier (1612. szeptember 1. – 1692. augusztus 14.) francia jogász, író és történész. Egyéb nagy hatású munkái mellett ez a leghíresebb szövege. Ezt a munkáját az európai kultúrtörténet első igazán pornográf szövegeként tartják számon. Jelen fordítás a teljes szöveg bevezetője.