Symmachus: Levelek. Első könyv 1‒12. - Tóth, Orsolya (Antikvitás & Reneszánsz, 2020)
Quintus Aurelius Symmachus római szónok és politikus, a késő antikvitás kiemelkedő alakja. Tíz könyvből álló levélgyűjteménye a korszak viszonylag kevéssé kutatott forrásai közé tartozik. Az alábbiakban apjával folytatott levelezése olvasható magyar fordításban.