„Vergilius Evangéliuma”: Faltonia Betitia Proba: Cento Virgilianus - Majoros, Máté (Antikvitás & Reneszánsz, 2020)
Jelen kötetben Faltonia Proba, a késő antikvitás kiemelkedő költőnőjének egyetlen fennmaradt költeménye, egy vergiliusi cento fordítása olvasható, amelyben a költőnő, Vergilius életművét felhasználva, az Ó- és Újszövetség epikus formában való parafrázisát tűzte ki célul.